Home > Geen categorie > Opbrengst Vastenactie 2017

Ook dit jaar is de Vastenactie weer een enorm succes geweest!! De definitieve actieopbrengst heeft even op zich laten wachten, maar die kunnen we nu voor beide projecten bekendmaken.

Voordat we dit doen, willen we eerst iedereen die zich hiervoor heeft ingezet ontzettend bedanken; kinderen die klusjes hebben gedaan in de buurt, spulletjes hebben verkocht op de vlooienmarkt, mensen die de giften voor hun verjaardags- of huwelijksfeestje belangeloos hebben gedoneerd, mensen die een benefietavond hebben georganiseerd, kerkgangers die een duit in het zakje hebben gedaan en uiteraard onze trouwe donateurs.

Zonder jullie was dit niet gelukt!

De kerken van de rk. Parochie z. Titus Brandsma hebben in totaal €10.507,30 opgehaald voor verbetering van het onderwijs voor leerlingen met een verstandelijke beperking op de basisschool in Namanga. Dit is een fantastisch bedrag, want de Vastenactie verhoogt dit bedrag met €2935,70 waardoor het benodigde bedrag van €13.443 is binnengehaald!

Voor het meisjeshuis in Mopia hebben de parochies van Bloemendaal, Aerdenhout, Overveen, Zandvoort en Schalkwijk (Haarlem) zich hard gemaakt. Het benodigde bedrag voor dit project was hoger dan voor het eerdergenoemde project, en het bleek dan ook lastiger om dit binnen te halen. Desalniettemin is het uiteindelijk toch gelukt om €15.000 binnen te halen! Na ophoging door de Vastenactie komt de definitieve opbrengst uit op €22.500.  

Zoals je misschien wel weet, is de situatie in Kenia op dit moment onrustig door het uitstellen van de verkiezingen. Dit heeft als gevolg dat het op dit moment lastig is om projecten van de grond te krijgen, omdat iedereen eerst de verkiezingen en uitslag af wil wachten.  Uiteraard willen wij zo snel mogelijk met beide projecten beginnen, maar wanneer dit precies zal zijn weten we nog niet. We houden je op de hoogte!